Kondoros

Ribárszki Péter
Ribárszki Péter polgármester

Kedves Látogató!

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt Kondoros Város hivatalos honlapján!

Bízom benne, hogy honlapunk segítségére lesz Kondoros jobb megismerésében, híreink nyomon követésében, a velünk való kapcsolat felvételében vagy fenntartásában.

A honlapon naprakész információkat találhat a közigazgatásra, hivatali ügyintézéssel és intézményekre vonatkozóan. A weboldal számos szolgáltatással áll rendelkezésére a távoli érdeklődnek és a helyi polgároknak. Az ide látogatók megismerhetik a legfontosabb helyi híreket, fejlesztéseket, intézkedéseket, mindemellett felfedezhetik Kondoros nevezetességeit és történetét.

Szülőfalum egy dél-alföldi kisváros Békés megye szívében. Kondoros története a szorgos földművesek és állattenyésztők története, a tatár, török háborús pusztítás és újjáépítés, a dolgos kezek és a küzdelmes előrejutás története. Helytörténetünket gazdag emlékek és dinamikusan fejlődő jövő jellemzi. A település közel hatezer fős lakossága számos rendezvény keretében ápolja a múltjából származó szokásokat. Ha teheti, látogasson el a felújított Kondorosi Csárdába, ahol a betyáros ételeket hegedűszó mellett fogyaszthatja el, a Tájházunkba, illetve a minden évben sikeresen megrendezett Betyár Napokra, hogy megismerje hagyományőrző, kulturális és gasztronómiai kínálatunkat, illetve vendégszerető lakosainkat. Kondoros bemutatja Önnek az alföldi élet szépségeit!

1457-kondoros

 Elérhetőség:

Kondoros Város Önkormányzata
Cím: 5553 Kondoros,Hősök tere 4-5.
Tel: 66/589-300
E-mail: polhi@kondorosiktv.hu
Web: www.kondoros.hu